Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгород-Дністровській лікарні планують провести реконструкцію кардіологічного корпусу: скільки це коштуватиме?

24 Липня 2024 16:15
Анатолій Стоянов
У Білгород-Дністровській лікарні планують провести реконструкцію кардіологічного корпусу: скільки це коштуватиме?

КП “Білгород-Дністровське міське управління капітального будівництва” оголосило тендер на реконструкцію приміщень кардіологічного корпусу Білгород-Дністровської міської багатопрофільної лікарні. Повідомляється, що там планують розмістити ангіографічну інтервенційну систему. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро

Згідно з тендерною документацією, до чинного відділення планують добудувати додаткові приміщення. 

Спочатку коло відділення розчистять територію, після чого заллють фундамент та піднімуть “коробку” прибудови – піднімуть стіни та дах, перед монтажем якого буде проведено роботи з утеплення та паро/гідроізоляцію. Вхідні двері зроблять зі свинцю, для додаткового захисту, а ось вікна встановлять звичайні – двокамерні. 

У середині планують зробити перегородки та пофарбувати стіни, вмонтувати підвісну стелю з плит “Армстронг”, а на підлогу покласти лінолеум. З площі стін та стелі можна зрозуміти, що приміщення матиме 150 м2. 

Також підрядник має зробити комунікації, такі як водопровід, каналізацію, опалення, а також прокласти електрику. Після чого буде встановлено розетки, радіатори (8 штук), умивальники, водонагрівач та хірургічні раковини. 

Крім того, буде зроблено систему вентиляції та кондиціонування приміщень, а також встановлено 3 звичайних кондиціонери та 2 напівпромислових. Для безпеки приміщення буде облаштовано системою протипожежної сигналізації.

Також підрядником буде проведено монтаж технологічного обладнання та меблів, а саме чотирьох робочих крісел,  медичної шафи, двох столиків для інструментів та бактерицидні випромінювачі. 

Прибудинкову територію також чекає благоустрій – пішохідну зону застелять тротуарною плиткою, а для автомобілів зроблять заїзд. 

Очікувана вартість складає 9 165 584 гривень. Аукціон має відбутися 5 серпня. Роботи мають бути завершено до 1 квітня 2025 року. Фінансування відбуватиметься коштом місцевого бюджету.

Довідково: 

Ангіограф – обладнання для контрастного рентгеноскопічного дослідження судинної системи. Його основне завдання – оперативно виявляти динамічні зміни серцево-судинної системи і допомагати хірургу проводити операції.

Ангіографічна система забезпечує детальну діагностику окольного кровотоку, стан судин і їх патологій.

Ангіографічний апарат може бути функціональною частиною КТ або МРТ томографа, і як окремий вид рентгеноконтрастного обладнання.

Ангіографічний комплекс, в рамках рентгенографічних процедур, дозволяє виявити різні захворювання:

  • Аневризму;
  • Звуження кровоносних судин;
  • Мальформацію;
  • Атеросклероз;
  • Тромбоз;
  • Пошкодження і пороки органів;
  • Пухлини;
  • Хворобу Моямоя та інші.

Нагадаємо, нещодавно в Дунайській обласній лікарні в місті Ізмаїл також запрацював ангіограф у відділенні інтервенційної радіології.

Поділитись
Зараз читають