Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вимагала гроші з ізмаїльського підприємця: на Одещині затримали посадовицю Антимонопольного комітету 

Вимагала гроші з ізмаїльського підприємця: на Одещині затримали посадовицю Антимонопольного комітету 

Керівниці Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою. За скоєне їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Відомо, що жінка налагодила схему “додаткового заробітку” шляхом вимагання хабарів з підприємців.

Її останнім “клієнтом” став підприємець з Ізмаїльського району, в якого були зафіксовані порушення законодавства про захист економічної конкуренції в ході приватизації одного з об’єктів комунальної власності місті Ізмаїл.

Чоловік мав сплатити 3,5 млн гривень штрафу, однак за 10 тисяч доларів США посадовиця обіцяла йому знизити штрафні санкції до 30 тисяч гривень, а також закрити справу відносно нього. Крім того, в якості “бонуса”, вона обіцяла надалі не втручатись в господарську діяльність фірми під час участі у конкурсних торгах.

Посадовицю затримали під час отримання коштів через посередника. Суд вже обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 1 млн грн.  Наразі вирішується питання щодо відсторонення чиновниці від займаної посади.

За скоєне їй загрожує строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна. 

Поділитись
Зараз читають