Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Кидик Валерій

22 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Кидик Валерій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Ізмаїл Кидика Валерія Михайловича, який загинув від рук російських окупантів у лютому 2023 року.

Як повідомляє Ізмаїльська районна державна адміністрація, народився Валерій 7 вересня 1982 року. У 2009 році Валерій закінчив Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум за спеціальністю механіка та у цьому ж році влаштувався у Державне підприємство “Українське Дунайське пароплавство”.

Як повідомив гендиректор УДП Дмитро Москаленко, Валерій починав роботу слюсарем-судноремонтником бази технічного обслуговування флоту. З 2012 року перейшов до транспортного флоту електромеханіком, працював на теплоході «Загорск». У 2021 році отримав диплом судномеханіка в Дунайському інституті НУ «ОМА».

У листопаді 2022 року Валерій мав іти у черговий рейс, проте отримавши повістку пішов служити. Був стрільцем-снайпером у десантно-штурмових військах, військової частини А 4355. 

Захисник три місяці проходив навчання, перш ніж відправитись на фронт. 

25 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Бахмут Донецької області захисник загинув. 3 березня у місті Ізмаїл захисника провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі. 

Після смерті захисника Українське Дунайське пароплавство назвало теплохід “Загорск”, на якому 10 років пропрацював Валерій Кидик, на його честь. 

24 серпня 2023 року захисник був посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня», який офіційно передали брату загиблого. 

Поділитись
Зараз читають