Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Корома Дмитро

20 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Корома Дмитро

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Новотарутине Болградського району Корому Дмитра Костянтиновича, який загинув від рук російських окупантів у лютому 2024 року.

Як повідомляє Болградська районна державна адміністрація, народився Дмитро 13 жовтня 1983 року в селі Новотарутине Бородінської громади. Тут закінчив місцеву школу. Був гарним, добрим та працьовитим хлопцем. Трохи згодом, здобувши вищу освіту, чоловік створив родину – мав дружину та двох доньок. 

3 березня 2022 року Дмитро добровільно приєднався до лав ЗСУ. Був головним сержантом резерву 4 запасної роти 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, військової частини А0666. 

Разом із побратимами військовий боронив Херсонську та Миколаївську область. В цей період він отримав важке поранення. Проте вже з жовтня 2023 року Дмитро на посаді головного сержанту ППО чинив опір ворогу у Костянтинівці Донецької області.

17 лютого 2024 року при виїзді на бойове завдання поблизу Авдіївки Донецької області захисник загинув. 21 лютого воїна провели в останню путь та поховали у рідному селі на місцевому кладовищі. 

Поділитись
Зараз читають