Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Одеські фотографи Ліберови дебютували у документальному кіно: де подивитись?

14 Липня 2024 18:00
Ганна Ковальова
Одеські фотографи Ліберови дебютували у документальному кіно: де подивитись?

Фотокореспонденти з Одеси Влада та Костянтин Ліберови зняли свій перший документальний фільм. Його присвячено одній з найзапекліших ділянок фронту – селу Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Премʼєра фільму відбулася 11 липня на ютуб-каналі видання “Укрінформ”, у співпраці з яким Ліберови реалізували цей проєкт. Фільм створений на основі унікальних кадрів операції на лівому березі Дніпра та свідчень військовослужбовців одеської 126-ї бригади Сил територіальної оборони, які пройшли через важкі бої на лівобережному плацдармі.

“Історія про боротьбу за маленьке село на Херсонщині, від якого нічого не залишилося, крім згадки на мапі та короткого запису у Вікіпедії. Окуповане російськими військами з перших днів війни, невеличке село у мальовничій місцевості стало свідком неймовірного героїзму, звитяги, мужності морпіхів ЗСУ. Форсувавши Дніпро, провівши надскладну операцію невеликим бойовим складом, наші воїни зуміли утримати плацдарм “Кринки” в нереальних умовах, на цілковитій видноті у ворога, при безперервних обстрілах з усього можливого озброєння. Це фільм про те, як не тільки вижити, а й вибратись із пекла. Живі свідчення тих, хто бачив смерть і повернувся в життя”, – такими словами Укрінформ представив фільм.

Сьогодні від селища Кринки дійсно залишилась лише назва – як і від десятків, сотень інших українських сіл та містечок. Російський агресор нищить все українське, до чого може дотягнутись. Минуть роки, Кринки знов постануть з руїн та попелу, і тільки документальні кадри нагадуватимуть нащадкам, яке страхіття довелось пережити їх батькам та матерям.

Подивитися фільм можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають