Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградські морпіхи самостійно закривають збори на обладнання для дронів: як їх підтримати?

14 Липня 2024 16:00
Лілія Биковська
Болградські морпіхи самостійно закривають збори на обладнання для дронів: як їх підтримати?

Декілька місяців у 88 окремому батальйоні морської піхоти тривав збір грошей на важливе обладнання для підрозділу аеророзвідки. І ось нарешті військові повідомили Махалі, що збір закрито, а обладнання вже у них. Щоправда, цей збір трохи відрізнявся від звичайних, оскільки основну частку грошей морпіхам довелося закривати з грошового забезпечення самого батальйону.

Аби придбати комплектуючі для дронів військові відкрили “банку”, на яку за півтора місяця вдалося зібрати 250 тисяч гривень. Також збирати гроші допомагали звичайні люди й волонтери: чималу суму перевела на рахунок морпіхів волонтерка з Болграда Ніна Биковська, за кошти якої вдалося придбати виносну антену. За іншу частину коштів були придбані: запасні акумулятори для дронів багаторазового використання, системи скидів, плати ініціації та інші розхідні матеріали.

«Дронщики – ціль номер один у ворога, і тому раз на місяць додаткова комплектація для дрона перестає бути активною. Особливо в активну фазу бойових дій сума закупки стрімко зростає, саме тому її важливо швидко поповнювати», – каже військовослужбовець з позивним Штурвал.

Цього місяця військові знову відкриють збір на: виносні антени, запасні акумулятори, плати ініціації та системи скидів – усе те, що має великий попит на фронті та швидко закінчується. А поки в них триває збір на дрон-камікадзе. Долучитися до нього можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають