Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Щеня, яке жило біля хреста в селі Криничне, знайшло дім

11 Липня 2024 12:00
Наталя Іванова
Щеня, яке жило біля хреста в селі Криничне, знайшло дім

Після поширення історії про трагічну долю щеня, яке жило біля дороги в селі Криничне, знайшлося багато людей, які захотіли йому допомогти.  Першими на допомогу прийшли зооволонтери з міста Ізмаїл. Про це виданню «Махала» розповіла зооволонтерка, членкиня громадської організації «Котопес» Олена Григорян.

Про щеня дізналися не тільки волонтери з Ізмаїла, але й Одеси. Його готові були забрати в Одесу і навіть в Київ. Але склалося по-іншому.

«Зателефонувала наша волонтерка Ірина Хоботова і сказала, що її знайома шукає цуценя, бо у неї від старості помер її собака породи стаф. Вона хотіла взяти не маленького, а саме підлітка. Коли дізналася про історію щеня з Криничного, то сказала, що хоче взяти  і врятувати саме його”, – розповіла Олена.

Раніше до Криничного виїжджали інші волонтери, але спіймати собаку не змогли. Він дикуватий, до рук не йде.

Зооволонтери з ГО «Копотес» взяли сачок і про всяк випадок духову трубку з наркозом. Щеня вдалося зловити сачком. Його одразу відвезли в новий дім.

«Він агресію не виявляв, але був дуже наляканий. Я його гладила у переносці, він не гарчав, а тільки тулився у куточок. Я пояснила дівчині, що щеня дикуватий, його не треба пускати на подвір’я, бо може втекти. Тому його помістили у вольєр, де жив до цього старий собака», – розповіла зооволонтерка.

Спочатку цуценя ховалося, наступного дня почало виходити. Виляє хвостиком, поїв.  Визначити його стать поки не вдалося, бо в руки не дається. Нова господарка пообіцяла згодом скинути фото після того, як щеня трохи адаптується до нових умов. Його викупають та одягнуть ошийник.

Олена Григорян розповіла, що щеня потрапило в надійні руки. Раніше дівчина вже брала у волонтерів кота і добре за ним доглядає. Тому цуценя з такою нелегкою долею віддали їй, бо знають, що тут він знайде любов і гарний догляд.

Поділитись
Зараз читають