Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Колотенко Сергій

10 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Колотенко Сергій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Ізмаїл Колотенка Сергія Леонідовича, який загинув від рук російських окупантів у квітні 2024 року.

Як повідомляє міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, народився Сергій 26 грудня 1971 року в колишньому Татарбунарському районі. З раннього дитинства він зростав в Ізмаїлі. Тут здобув освіту й опанував професію. Трохи згодом проходив строкову військову службу, після якої прийшов працювати в Українське Дунайське пароплавство. Сергій мав сина та доньку. 

З початком повномасштабного вторгнення чоловік залишивши усе, доєднався до лав ЗСУ аби боронити рідну країну від ворога. Був головним сержантом третього піхотного взводу першої піхотної роти. Військовий перебував у найзапекліших напрямках фронту, зокрема Авдіївському.

Сергія згадують як дуже доброго, чесного, справедливого та мудрого чоловіка, до якого завжди можна було звернутися за допомогою чи порадою. 

Під час виконання бойового завдання біля Авдіївки, захисник отримав важкі поранення та був госпіталізований до лікарні. Лікарі відчайдушно боролися за його життя, але 5 квітня 2024 року чоловік помер. 

10 квітня в місті Ізмаїл воїна провели в останню путь та поховали на Алеї Слави на Новому кладовищі.

Поділитись
Зараз читають