Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Білгород-Дністровському провели в останню путь загиблого прикордонника

07 Липня 2024 14:26
Ганна Ковальова
В Білгород-Дністровському провели в останню путь загиблого прикордонника

У місті Білгород-Дністровський провели до місця вічного спокою захисника України, старшого лейтенанта Гирмана Миколу Вікторовича. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Південне регіональне управління Держприкордонслужби України. 

У суботу мешканці міста Білгород-Дністровського навколішках провели в останню путь свого 23-річного земляка, життя якого обірвалось 27 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Вовчанському напрямку. Цього трагічного дня, під час проведення інженерно-саперної розвідки він підірвався на вибуховому пристрої ворога.

Прощання з воїном відбулося в центрі міста, біля памʼятника видатному кобзарю України Тарасу Шевченко. Поховали воїна на міському кладовищі з усіма почестями.

Гирман Микола Вікторович народився 18 липня 2000 року на Луганщині, що таке «русскій мір» знав з власного досвіду, тому вирішив повʼязати своє життя з військовою службою та захистом Батьківщини. Після закінчення школи вступив до Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Після випуску, офіцер продовжив службу в Білгород-Дністровському прикордонному загоні, а у 2023 році вибув захищати країну на Східний напрямок.

“Микола завжди був щирим, відкритим, цілеспрямованим, готовим прийти на допомогу, мав величезну жагу до життя та безмежно любив Україну. Він мріяв вибити ворога з рідної землі, тому без жодного страху боровся за незалежність, мир та світле майбутнє для нашої країни. Герої не вмирають! Пам’ять про звитягу Воїна назавжди залишиться у серцях рідних, близьких друзів, бойових побратимів та всього колективу Держприкордонслужби”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

У вічному смутку залишилася молода дружина воїна Олександра, з якою Микола лише нещодавно одружився та мріяв прожити разом довге життя.

Поділитись
Зараз читають