Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Парк «Перлина Ялпугу» чи «Оксамитові заходи сонця»: у Болграді триває прийом пропозицій щодо перейменування головного парку міста 

26 Березня 2024 17:00
Ганна Ковальова
Парк «Перлина Ялпугу» чи «Оксамитові заходи сонця»: у Болграді триває прийом пропозицій щодо перейменування головного парку міста 

В Болградській міській раді триває прийом пропозицій стосовно перейменування парку імені О. С. Пушкіна. На сьогодні до мерії надійшло декілька пропозицій стосовно нової назви: «Перлина Ялпугу», Державний громадський парк на березі оз. Ялпуг і парк «Оксамитові заходи сонця». Прийом пропозицій ще відкритий і їх можна надати до 30 березня.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Болградську міську раду.

Про початок прийому пропозицій міська рада оголосила 15 березня.  З того часу тема дуже жваво обговорюється у соціальних мережах та на вулицях міста. Багато мешканців громади взагалі виступає проти перейменування парку, але оскільки цього уникнути неможливо, болградці пропонують наступні назви: “Міський парк”, “Парк імені Т.Г. Шевченка”, “парк Буджацький”. Деякі мешканці пропонують назвати його на честь першого градоначальника (мера) міста Сергія Малевінського або на честь засновника Івана Інзова. Багато цікавих пропозицій мешканці озвучили нашому виданню під час опитування.

Однак більшість з цих варіантів так і залишається лише в інтернеті. До міської ради надійшли лише три пропозиції: «Перлина Ялпугу», Державний громадський парк на березі оз. Ялпуг і парк «Оксамитові заходи сонця». На громадських слуханнях, де буде прийняте остаточне рішення стосовно перейменування парку, будуть виставлені на голосування лише ті пропозиції, які офіційно зареєстровані в міській раді і надіслані згідно зі встановленим Порядком.

У мешканців Болградської громади є ще чотири дні, аби запропонувати власний варіант назви для парку. Пропозиції можна надсилати на електронну адресу: miskarada@bolgrad.odessa.gov.ua або ж листом на адресу Болградської міськради: 68702, Одеська область, Болградський район, м. Болград, вул. Шпитальна, 45, тел.(04846) 4 12 59.

У листі необхідно вказати ПІБ, адресу та контактний номер телефону. Анонімні листи не приймаються.

Коли пропозиції буде розглянуто, їх винесуть на громадські обговорення, які відбудуться 5 квітня. Остаточно назву буде узгоджено не пізніше 10 квітня.

Поділитись
Зараз читають