Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському підвищать вартість водопостачання та водовідведення: коли та на скільки

15 Лютого 2024 18:38
Наталя Іванова
У Білгороді-Дністровському підвищать вартість водопостачання та водовідведення: коли та на скільки

Вартість послуг планують підвищити з 1 квітня 2024 року. Про це повідомила пресслужба Білгород-Дністровської міської ради.

Про намір підвищити вартість послуг  на централізоване водопостачання та водовідведення заявив керівник комунального підприємства «Білгород-Дністровськводоканал» Максим Мазуренко під час прес-конференції, яка відбулася вчора, 14 лютого.

Тариф за водопостачання збільшиться з 29,82 до 38,53 грн/м³, а за водовідведення з 27,15 грн/м³ до 35,65 грн/м³.

Максим Мазуренко пояснив, що востаннє тарифи переглядалися ще наприкінці 2022 року. З того часу значно зросла вартість електроенергії та палива, а також збільшилась зарплатня працівників, тому більше тримати старий тариф немає змоги. Протягом 2022 та 2023 років міська рада компенсувала підприємству різницю в тарифах на послуги з міського бюджету, однак у 2024 році через зміни в законодавстві це стало неможливим.

 «Витрати на електроенергію зросли практично на 62%, витрати на оплату праці в цілому – більше ніж на 25%, а ще на 22% збільшились відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – пояснив керівник підприємства.

Крім того, мешканці погано сплачують комунальні послуги. На сьогодні борг абонентів перед підприємством перевищив 17 млн. грн., з них: багатоквартирні будинки – понад 10 млн. грн., приватна забудова – 6,8 млн. грн.

Підприємство звернулося до боржників з попередженням, що у разі несплати боргу у найкоротші строки, заборгованість буде відшкодовуватися через суд.

Незахищені верстви населення можуть розраховувати на допомогу міської влади, яка наразі розробляє цільову програму, що передбачуватиме надання незахищеним верствам населення міста за користування послугами КП «Білгород-Дністровськводоканал».

Нагадаємо, у Болграді нещодавно також переглянули тарифи на водопостачання та водовідведення.

Поділитись
Зараз читають