Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Саратській громаді відкрили Алею пам’яті полеглим у російсько-українській війні

05 Лютого 2024 10:15
Олександра Сергєєва
У Саратській громаді відкрили Алею пам’яті полеглим у російсько-українській війні

У суботу, 3 лютого, в селі Введенка Саратської громади відбулося відкриття Алеї вшанування пам’яті Героїв-захисників України, яка буде нагадувати мешканцям міста про те, якою ціною дається Україні боротьба за свободу та незалежність. Про це повідомила пресслужба Саратської селищної ради. 

На новій героїчній алеї представлено світлини-портрети трьох воїнів, які віддали своє життя за Батьківщину у російсько-українській війні. Це брати Ігор і Євген Бончеви та Олександр Чеботаєв.

З цього приводу на площі Памʼяті зібралися рідні та близькі загиблих воїнів, місцеві мешканці та керівництво громади.

Після звернення керівництва громади до рідних полеглих воїнів, настоятель Свято-Введенського  храму протоієрей Петро освятив пам’ятник та відслужив заупокійну літію за загиблими захисниками. Церемонія освячення завершилася хвилиною мовчання.

Завершився мітинг покладанням квітів до пам’ятника, фотографій Алеї вшанування пам’яті героїв-захисників України та до могил загиблих воїнів.

Крім того, у спортивній залі Введенського ЗЗСО відбувся турнір з волейболу серед дівочих команд, присвячений пам’яті загиблого захисника Ігоря Бончева, який працював у школі вчителем.

Надаємо, Алеї пам’яті наразі відкриваються у різних куточках Бессарабії. Вони вже є у Болграді та Білгороді-Дністровському,  у селах Долинка, Кулевча, Теплиця, та багатьох інших населених пунктах.

Поділитись
Зараз читають