Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Пітько Сергій

26 Січня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Пітько Сергій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Плахтіївка Білгород-Дністровського району Пітько Сергія Івановича, який загинув від рук російських окупантів у грудні 2023 року.

Чоловік народився у 1995 році в Плахтіївка. Змалечку Сергія та його сестру виховувала бабуся. Після закінчення 9 класів Плахтіївської школи Сергій вступив до аграрного ліцею у Татарбунарах. Через те, що батько хлопця помер, довчитися він не зміг, бо пішов заробляти на життя, допомагаючи бабусі і сестрі. 

Сергій працював водієм і часто по роботі бував у рідній Плахтіївці – привозив у село продукти. У хлопця з’явилась власна родина. Коли померла бабуся, Сергій знову повернувся у село. 

Сергія пам’ятають добрим, хорошим хлопцем, який завжди привітно та приємно усміхався.

Сергія мобілізували до лав захисників, і він, не вагаючись, став на захист рідної країни. 9 місяців він воював на важкому Куп’янському напрямку, неодноразово бував у самому пеклі. Сергій вважався  пропавшим безвісти. Але 20 грудня страшна звістка підтвердилася. В громаді повідомили, що чоловік загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

23 грудня воїна провели в останню путь та поховали у рідному селі на сільському кладовищі. 

Поділитись
Зараз читають