Через сім днів Новий рік, саме час закуповувати продукти для приготування святкових страв на новорічний стіл. Скільки доведеться заплатити українцям дізнавалися журналісти інтернет-видання “Махала”.
Ми вирішили обрати шість страв, якими б прикрасили новорічний стіл та порахувати, скільки потрібно коштів для цього. Наше меню складатиметься з трьох салатів, двох основних блюд та одного десерту.
Салати
Розпочнемо з салату “Цезар”. Дуже смачний та простий в приготуванні. Тож, щоб приготувати “Цезар” нам з вами знадобляться такі продукти:
Салат “Цезар“
салат сорту ромен — 150 г – 20 гривень
перепелині яйця — 6 шт. – 20,52 гривні
куряче м’ясо — 1 філе – 45 гривень
бекон — 2–3 слайси – 50 гривень
помідори черрі — 8 шт – приблизно 30 гривень. Ціна за кіло – 110 гривень
вершкове масло 1 ч. л. – Тульчинка 62,5% – 39,1 грн
твердий сир 100 г “Сулугуні” – 22 гривні
молоко — 250 мл – 15 гривень
майонез «Делікатесний» – 50 грн.
Приблизна собівартість – 218 гривень.
Картопля запечена у духовці
картопля 3 шт. – 22 грн/кг
твердий сир 100 г “Сулугуні” – 22 гривні
копчений бекон 100 г – 50 гривень
рослинна олія – 60 грн
майонез “Домашній” – 69 гривень
зелена цибуля для посипки – 14 грн
Приблизна собівартість – 237 гривень.
Чизкейк
Яйце 4 шт. – 22 грн
Борошно — 32 грн
Сир 800 г – 72 грн/кг
Цукор – 32 грн/кг
Вершки – 78 гривень
Розпушувач тесту – 9 гривень
Ванільний цукор – 2 гривні
Приблизна собівартість – 247 гривень.
Тож якщо на вашому новорічному столі будуть ці шість страв, то будьте готові віддати на продукти приблизно півтори тисячі гривень. Зазначимо, що розрахунок ми робили приблизно на одну особу, тому підсумкова сума буде змінюватися від кількості осіб за святковим столом.