Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Був одним з учасників масових заворушень під час трагедії 2 травня: на Одещині засуджено російського агента

19 Грудня 2023 17:15
Олександра Сергєєва
Був одним з учасників масових заворушень під час трагедії 2 травня: на Одещині засуджено російського агента

Чоловіка не вербували російські спецслужби – він сам вийшов з ними на зв’язок та запропонував ділитися розвідданими про українських військових та корегувати обстріли.

Як повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури, інформацію щодо сил і засобів ЗСУ, які розташовані на території Одеси та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого «українсько-придністровського кордону» чоловік повідомляв своєму куратору – майору «міністерства державної безпеки» ПМР, який діяв в інтересах Російської Федерації. 

Також він намагався виявити українських агентів, які працюють під прикриттям на території Придністровʼя. Чоловіка затримали після одержання імітаційних даних від нібито завербованого ним співробітника СБУ.

Під час слідства з’ясувалося, що зрадник був активістом проросійського угруповання «Антимайдан», та брав участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі. Тоді його було оголошено у розшук, однак він встиг втекти на територію так званої «придністровської молдавської республіки».

Враховуючи ступінь важкості злочину та наявність доказів, що доводять причетність підсудного до них, суд визнав його винним та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають