Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Соловйов Марк

14 Грудня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Соловйов Марк

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Молога Білгород-Дністровського району Соловйова Марка Вадимовича, який загинув від рук російських окупантів у червні 2023 року. 

Марк народився 11 грудня 2000 року. Він навчався в Молозькій загальноосвітній школі, паралельно відвідуючи музичну школу у селі Випасне. Після здобуття середньої освіти Марк вступив до Українського гуманітарного інституту в місті Буча. Там він і зустрів початок повномасштабного вторгнення….

З перших днів Марк приєднався до лав тероборони. Брав участь у бойових діях під Києвом, на Луганщині, в Тошківці. Після цього перевівся у 47-му окрему механізовану бригаду «Маґура» (47 ОМБр). На початку літа воїн разом із побратимами вирушив до Запорізької області, де брав участь у звільненні окупованого села Мала Токмачка.

17 червня мужньо виконуючи військовий обов’язок під час наступальних дій по звільненню окупованої території України від російських загарбників Марк загинув. Воїн понад чотири місяці вважався зниклим безвісти.

19 жовтня відбулося прощання із загиблим. Поховали Марка у рідному селі на кладовищі. 

Поділитись
Зараз читають