Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїльському районі проведуть реконструкцію трьох зрошувальних систем

07 Грудня 2023 13:46
Олександра Сергєєва
В Ізмаїльському районі проведуть реконструкцію трьох зрошувальних систем

В рамках програми «Аграрна Одещина» планується провести реконструкцію магістральних каналів  Нагірнянської та Ізмаїльської зрошувальних систем, а також капітальний ремонт магістрального трубопроводу Ташбунарської зрошувальної системи. Про це повідомили в Ізмаїльській райдержадміністрації.

Так, в рамках реконструкції магістральних каналів планується провести заміну дюкера, усунути просадки та зробити ремонт бетонного облицювання Ізмаїльської зрошувальної системи,  а також замінити трубопровід Нагірнянської зрошувальної системи. Це дасть змогу збільшити площі поливу до 3200 га.

В рамках реконструкції Ташбунарської зрошувальної системи планується виконати капітальний магістрального трубопроводу довжиною 600 метрів, що сприятиме мінімізації втрати води через пориви у трубах.

На виконання робіт планується витратити 94 458 654,4 гривень. Фінансування здійснюватиметься за рахунок обласного бюджету.

Загалом на Одещині планується модернізувати усі зрошувальні системи – у Болградському, Білгород-Дністровському, Ізмаїльському та Одеському районах.

На відновлення та реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів Нижньодністровської зрошувальної системи вже виготовлено та погоджено проектно-кошторисну документацію.

Відновлення усіх меліоративних систем дасть змогу розширити площі зрощувань, зменшить витрати, підвищить валовий збір, суттєво збільшить надходження до бюджету всіх рівнів та дасть нові робочі місця.

Поділитись
Зараз читають