Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Ширенков Андрій

15 Жовтня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Ширенков Андрій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Ізмаїл Ширенкова Андрія Андрійовича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2023 року. 

Андрій народився 23 березня 1993 року, виховувався у великій родині. Він був моряком, тож звістка про повномасштабне вторгнення його застала у рейсі. Він міг би й далі працювати за кордоном, але вирішив стати на захист рідної країни. 

Прибувши в Ізмаїл, Андрій «штурмував» військкомат, щоб відправитися на фронт, але зміг мобілізуватися у лави Збройних Сил України лише у лютому 2023 року. 

До мобілізації Андрій встиг відкрити в Ізмаїлі кав’ярню «Кльова кава». Він міг би й залишитися в тилу, зробивши багато для наближення перемоги – донати, волонтерство, прийом переселенців, але вирішив, що буде ефективніший на фронті. 

Андрій добре стріляв, тож став снайпером.

7 липня в районі населеного пункту Щасливе Запорізької області життя солдата обірвалося. Йому було лише 30 років. У Андрія залишились батьки, брат та сестри.

15 липня 2023 року воїна поховали на Алеї Слави, на новому кладовищі.

Поділитись
Зараз читають