Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизький хлібзавод приєднався до благодійного проєкту “Разом до перемоги”

09 Серпня 2023 14:05
Олександра Сергєєва
Арцизький хлібзавод приєднався до благодійного проєкту “Разом до перемоги”

Декілька днів тому голова Арцизької міської ради оголосив про початок благодійної акції «Разом до перемоги». За задумом акції, замість громадських гулянь, будуть влаштовуватися ярмарки, аби кошти не витрачалися, а навпаки, збиралися та передавалися на потреби ЗСУ.

Першими до акції долучилося село Главані, яке відмовилося від гучного святкування дня заснування села та влаштувало благодійний ярмарок. Про те, як це було, можна прочитати у нашому матеріалі.

Також голова міськради закликав місцеві підприємства приєднатися до акції та спрямувати частину свого доходу на потреби Збройних сил. Першими, сподіваємося, що не останніми, на заклик відгукнулося керівництво Арцизького хлібзаводу.

Так, за рішенням керівництва, кожна гривня з проданої булки хлібу буде перераховуватися ЗСУ.

Сподіваємося, що за прикладом хлібзаводу до благодійної акції долучаться й інші підприємства громади.

Зазначимо, Арцизька громада активно допомогає армії з самого початку війни. Так, минулого року замість традиційних святкових заходів до Дня міста в громаді об’явили благодійну акцію «Авто від громади для ЗСУ». Арцизяни поставили за мету зібрати кошти для купівлі пікапа MITSUBISHI L200 для військової частини А2802 в місті Миколаїв, який коштував 12-13 тис. доларів. В багатьох локаціях громади проводилися різні тематичні заходи, на яких вдалося зібрати 65 тисяч гривень. Звісно, зібраних коштів не вистачало на купівлю авто, тому ця акція продовжилася аж до осені. Так, наприклад, освітяни громади оголосили про акцію «1 вересня без квітів». Замість квітів усім охочим вони запропонували долучитися до ініціативи «Авто від громади для ЗСУ». Таким чином, працівники освіти зробили свій внесок в покупку авто у вигляді 34 586 гривень. Своє професійне свято працівники дошкільної освіти теж присвятили громадській ініціативі. На благодійній акції працівники дитячих садочків зібрали 45 тисяч 62 гривні. 

Таких випадків в громаді було безліч. І ось напередодні Нового року, менше ніж за чотири з половиною місяці, арцизяни зібрали необхідну суму, купили та передали військовим позашляховик.

Поділитись
Зараз читають