Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Главані Арцизької громади відзначили річницю села з користю для ЗСУ (Фото)

08 Серпня 2023 17:02
Олександра Сергєєва
В селі Главані Арцизької громади відзначили річницю села з користю для ЗСУ (Фото)

На початку серпня голова Арцизької міської ради Сергій Парпуланський повідомив, що у громаді вирішили відмовитись від традиційних гучних відзначень місцевих свят, а замість цього проводити благодійні заходи, кошти з яких буде передано на користь ЗСУ. Добру традицію за новими правилами відкрило село Главані, яке 6 серпня відзначило свій 192 день народження. Як це було? Розповідає інтернет-видання «Махала» з посиланням на пресслужбу Арцизької громади.

Святкування у межах благодійного проєкту «Разом до Перемоги» розпочалося о 10:00 у центрі села – для дітей працювали дитячі атракціони, а дорослі могли поспостерігати за спортивними змаганнями з волейболу та настільного тенісу.

Після завершення змагань мешканців та гостей села запросили до Будинку культури на шкільний ярмарок, який було організовано учнями ліцею спільно з батьками та вчителями. Гості ярмарку мали можливість придбати кімнатні рослини, цікаві прикраси з бісеру ручної роботи, солодощі домашнього виробництва, свіжі фрукти, смачний мед, молочні продукти, морепродукти та втамувати спрагу холодними напоями.

Загалом під час ярмарку вдалося зібрати 10 720 грн, які допоможуть нашим воїнам боронити країну від ворога і будуть направлені на закупівлю дронів та тепловізорів землякам.

В обід у сільському спортивному залі відбулися змагання із вільної боротьби, а ввечері розпочався футбольний матч між командами с. Виноградівка – с. Главані в межах чемпіонату громади з футболу.

Проєкт «Разом до Перемоги!» буде реалізовуватися у кожному населеному пункті Арцизької громади.

Вітаємо село Главані з днем народження та відкриттям доброї традиції, адже допомога фронту – наближення перемоги!

Поділитись
Зараз читають