Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Зелений Олександр

28 Липня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Зелений Олександр

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця села Березине Тарутинської громади Зеленого Олександра Олександровича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Народився Олександр в селі Новоукраїнське Миколаївської області. З 2014 року воював в зоні АТО. Після закінчення контракту приїхав в смт Березине та одружився.

Коли Україна знов опинилась у небезпеці, 24 лютого 2022 року Олександр Зелений був призваний на військову службу по мобілізації. Він служив командиром гранатометного відділення протитанкового взводу механізованого батальйону та майже одразу потрапив на Херсонський напрямок, де тоді йшли запеклі бої. 

Олександр був доброю та чуйною людиною. У нього було багато друзів, похресників. Всі, хто його знали, відгукуються про нього, як про дуже позитивну людину. Добра посмішка не сходила з його обличчя. 

29 березня 2022 року під час бойових дій за визволення України від російських загарбників, поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області військовий загинув. Знайти його тіло та поховати у рідній землі змогли лише через рік, після деокупації Херсону.

Третього лютого в селище Березине Тарутинської громади героя провели в останню путь. 

Нагадаємо, що висловити свою пошану загиблому воїну можна підписавши петицію про посмертне присвоєння йому звання Героя України за посиланням.

Поділитись
Зараз читають