Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Овочі Бессарабії – найсмачніші у світі»: відомий італійський кухар відвідав болградський ринок

«Овочі Бессарабії – найсмачніші у світі»: відомий італійський кухар відвідав болградський ринок

Декілька місяців тому всесвітньо відомий кухар з Італії Марко Черветті створив власний блог у Youtube, де викладає сюжети про те, як він їздить по Україні та куштує традиційні страви різних регіонів країни. Більшість його відео на даному етапі присвячені саме Бессарабії.

Нещодавно Марко, мандруючи регіоном, відвідав місто Болград, а саме – завітав на ринок. На думку кухаря, ринок – це серце будь-якого місця. Саме на ринку можна знайти та скуштувати крафтові продуктові вироби, поласувати домашньою ковбасою чи сиром, та придбати свіжі овочі з городу. 

Марко розпочав свою подорож ринком з молочного ряду. І йшов він туди з конкретною ціллю – спробувати болгарський угурт. Для повноти смаку з угуртом у руках кухар завітав до лавки, яка продає мед. Продавчиня пригостила гостя ложкою меду і угурт заграв новими фарбами.

«Мед – це найкраще блюдо Бессарабії. Він тут надзвичайно смачний. А якщо додати його у угурт – смак стає просто фантастичним», – зазначив Марко Черветті.

Після дегустації молочних та медових продуктів гості міста пішли до рядів зі спеціями.  

«В Бессарабії дуже багато самобутніх спецій. Вони й роблять блюда цього регіону несхожими ні на що та створюють зі звичайних продуктів дуже смачні страви», – поділився Марко.

Так Марко вперше спробував суто бессарабську спецію мерудію. Вона робиться з кропу, петрушки, м’яти та пір’їв часника. Можливо додавання й інших інгредієнтів, головне, щоб спеція була зеленого кольору. 

Несподівано для Марко один з продавців привітав його по-болградськи: пригостив ракією власного виготовлення. 

Також гість завітав до ковбасного ряду, аби спробувати відомі на всю Україну болградські карнацци. 

На останок кухар поласував бринзою та завітав до овочевих рядів. Бессарабські овочі привели італійця у захоплення.

«Тут вирощують найсмачніші овочі на всьому світі», – задоволено сказав Марко та з’їв огірок. 

Зазначимо, у своїх гастро-подорожах Бессарабією Марко також відвідав виноробню та броварню у місті Ізмаїл, спробував локальні страви української Венеції, виноробню Колоніст та скуштував курбан у селі Кирнички. Ці випуски можна подивитися на його Ютуб-каналі.

Поділитись
Зараз читають