Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мугулюк Євген

04 Липня 2023 09:00
Ганна Ковальова
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мугулюк Євген

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Височанське Бородінської громади Мугулюка Євгена Васильовича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року. 

Євген Васильович Мугулюк народився 23 лютого 1984 року у селі Височанське Бородінської громади. Тут закінчив школу, потім вступив до Одеського профтехучилища, де отримав спеціалізацію токаря-фрезерувальника. Працював якийсь час в Одесі на заводі. 

Після одруження Євген повернувся до рідного села і з 2007 року працював дільничним у Тарутинському відділі поліції. У 2020 році вступив до лав Збройних сил України, був водієм першого протитанкового взводу. В останній мирний день перед початком повномасштабної війни, 23 лютого, Євген відсвяткував своє 38-річчя.

Загинув військовий 22 березня під час бойових дій в селі Олександрівка Херсонської області. Перед своїм останнім подихом Євген встигнув знищити два ворожих танки. Загинув герой через отримані осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям. У Євгена залишилися дружина та дві доньки.

25 березня 2022 року героя провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі.

27 квітня в Тарутинській громаді встановили меморіальну дошку на згадку про загиблого героя-земляка.

9 листопада мати героя отримала знак народної пошани – “Орден матері бійця”. 

Поділитись
Зараз читають