Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мільчева Наталя

02 Липня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мільчева Наталя

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженку села Баннівка Василівської громади Мільчеву Наталю, яка загинула від рук російських окупантів в липні 2022 року. 

Родом Наталя із села Банівка, де й сьогодні проживає її родина. Закінчивши школу, дівчина вступила до Білгород-Дністровського училища. Отримавши диплом педагога-організатора, вирушила до Сергіївки працювати. Там склалося її особисте життя, жінка народила двох синів. В останні роки життя жінка працювала у санаторії.

В ту рокову ніч, 1 липня, прийшовши додому після роботи, Наталя разом зі своїми дітьми відпочивала у квартирі, як і інші мирні жителі Сергіївки. 

Внаслідок ракетного удару, який завдали російські окупанти, було зруйновано дев’ятиповерховий будинок, де і мешкала й Наталя разом з дітьми. В ту ніч загинула 21 особа, з них 6 дітей, та ще 39 було госпіталізовано…

Цієї страшної ночі життя Наталії обірвалося, а двоє її синів 9 і 13 років потрапили до реанімації місцевої лікарні у тяжкому стані. 

Багатоповерхівка, в якій проживала загибла, згоріла вщент, а з нею й усі документи родини, тож довгий час тривала процедура пізнання.

Жителі села Баннівка тоді назбирали та передали родині загиблої 130 тисяч гривень. Гроші пішли, переважно, на лікування дітей Наталі.

Поділитись
Зараз читають