Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Горбан Віктор

26 Червня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Горбан Віктор

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Нові Трояни Горбана Віктора Михайловича, який загинув від рук російських окупантів у жовтні 2022 року. 

Віктор народився 12 червня 1972 року у родині сільських трудівників. Батьки вчили його і сестру Марію бути самостійними і відповідальними за свої вчинки. Повага до навколишніх, доброта, чуйність, взаєморозуміння були в їх родині головними принципами. 

Своє життя він бачив лише у Нових Троянах, батьків залишати не хотів і батьківщина завжди його приваблювала краєвидами та спокоєм. Чоловік вивчився на водія у смт Тарутине, а згодом відслужив строкову військову службу. Після він працював у місцевому сільгоспі.

В травні 2022 року його призвали на військову службу. Сержант Віктор Горбан був начальником групи забезпечення продовольством, речовим та технічно-військовим майном.

7 жовтня в селі Первомайське Донецької області на будівлю, де розташувалися 20 військових, серед яких був і Віктор, впав ворожий снаряд.

Внаслідок удару захисник отримав численні поранення, ноги були заблоковані стелею. Його діставав з-під завалів односелець-побратим Іван. Він же й викликав евакуаційний автомобіль. На превеликий жаль, відстань до шпиталю була надто велика, три години чоловік не витримав. Поки був у свідомості Віктор просив Івана передати родині слова: “Скажи дітям, щоб слухали маму, пишалися мною і щоб були гідні батька. Я зробив все можливе”, – згадує дружина Віктора  Галина.

Поховали Віктора 18 жовтня в рідному селі. Окрім дружини, у нього залишилась мати та двоє дітей.

7 лютого 2023 року на честь полеглого героя відкрили меморіальну дошку на стіні місцевої школи. 

 

Поділитись
Зараз читають