Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Болграда відзначений Верховною Радою України

22 Червня 2023 13:53
Ганна Ковальова
Мешканець Болграда відзначений Верховною Радою України

Уродженець Болграда, військовослужбовець сил спеціальних операцій Юліан Гіневський нагороджений грамотою Верховної ради України «За заслуги перед українським народом». Грамота та медаль вже в руках героя. Про це розповіла дружина воїна Інна Гіневська, яка опублікувала фотографії нагороди на своїй особистій сторінці у Інстаграмі.

Сержант Гіневський – начальник акумуляторної станції ремонтного взводу 73 морського центру спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого. Був мобілізований до лав Збройних сил України восени минулого року.

Фото з особистого архіву родини Гіневських

Керувати дроном Юліан вмів задовго до початку повномасштабного вторгнення, адже моделював ці “пташки” самостійно. З 2014 року молодий чоловік вів ютуб-канал, на якому розповідав про безпілотні літальні апарати.

Періодично Юліан радував своїх підписників в соціальних мережах відеозаписами, на яких зображені міста Бессарабії з висоти пташиного польоту. І ось коли почалося повномасштабне вторгнення… хобі молодого чоловіка перетворилося на роботу, яка приносить неоціненну користь у війні проти Росії.

Окрім цього, в мирному житті Юліан був співаком і лідером рок-гуртів Бессарабії. В кінці минулого року на передову у підрозділ, в якому несе службу сержант Гіневський, приїжджав лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук. Відомий співак привіз військовим розвідувальні дрони та особисті подарунки для тих, хто відзначився на службі. Серед найкращих воїнів був і Юліан – йому Вакарчук подарував гітару з особистим автографом.

Поділитись
Зараз читають