Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Переплатили мільйон, але зекономили: цікава арифметика від Болградської міської ради

18 Травня 2023 16:19
Тетяна Терзі
Переплатили мільйон, але зекономили: цікава арифметика від Болградської міської ради

Болградська міська рада заявила про поповнення автопарку КП «Горводоканал» автогрейдером XCMG GR165, на який з бюджету громади витратили 5 469 000 грн.

В міськраді розповіли, що дороговартісну техніку під час військового стану придбали на виконання  розпорядження голови (начальника) Одеської обласної військової адміністрації, щоб в разі необхідності залучити її для аварійних робіт.

Закупкою займалося КП «Горводоканал», яке вийшло на торги на сайті державних замовлень з сумою більше 6 млн грн. Під час торгів комунальне підприємство вибрало пропозицію на мільйон дорожчу і відхилило нижчу вартість, яку пропонувало ТОВ «Спецтехмаркет».

Тож в міській раді вирішили пояснити, куди подівся мільйон.

Міськрада повідомила наступне: «його комерційна пропозиція (ред. – мова йде про ТОВ «Спецтехмаркет»,) була відхилена після розкриття замовником (КП «Горводоканал») тендерних пропозицій, у яких було виявлено низку невідповідностей і які так і не було виправлено за відведені для цього 24 години.

Навпаки, за цей час учасник торгів в особі ТОВ «Спецмаркет» змінив предмет закупівлі, надавши гарантійний лист, у якому було вказано вже інший VIN (PIN) товару, відмінний від того, що значився спочатку на фото. Він навіть спробував звернутися зі скаргою на замовника до Антимонопольного комітету України, але згодом сам же відкликав свою заяву.

В результаті переможцем торгів став ТОВ «ЄВРО-ТРАК», чия цінова пропозиція була майже на 1 мільйон більше ніж пропозиція ТОВ «Спецмаркет». Але, знову ж таки, майже на 1 мільйон менше, ніж спочатку готовий був заплатити КП «Горводоканал», оголошуючи торги».

Про те, як проходили торги, ми писали «Відкрита громада: як переплатити мільйон – знають в Болградському підприємстві «Горводоканала».

Нагадаємо, під час звіту старости села Владичень повідомлялось, що на оренду грейдера з міського бюджету витратили 300 тисяч грн.

Поділитись
Зараз читають