Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська громада передала військовим у Бахмут автомобіль (Фото)

28 Квітня 2023 15:02
Ганна Ковальова
Тарутинська громада передала військовим у Бахмут автомобіль (Фото)

Тарутинська територіальна громада Болградського району відправила військовим автомобіль, який допомагатиме евакуювати поранених захисників в найгарячіших точках фронту. Сьогодні автомобіль вже виконує свої задачі на Бахмутському напрямку.

Військові однієї з бригад 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу шостого лютого звернулися до своїх земляків з проханням про допомогу в придбанні автомобіля.

Скриншот з відеозвернення бійців 28 бригади | Махала

Реанімобіль, який потрібен для вивезення поранених бійців з зони активних бойових дій та надання подальшої кваліфікованої медичної допомоги, коштував 140 тисяч гривень. Це – повнопривідна машина, яка здатна оперативно використовуватись в умовах бездоріжжя.

Щоб зібрати необхідну суму жителі Тарутинської громади проводили благодійні ярмарки, в тому числі й в навчальних закладах. Окрім цього волонтери просто виходили на вулиці міста з боксами для збору коштів. Наприклад, 25 березня жителі селища зібрали таким чином понад 26 тисяч гривень. Вони збирали кошти біля ринку в Тарутине, а також навідувалися до підприємців.

Волонтери смт Тарутине. Фото: Тарутинська селищна рада

Окрім цього до збору на реанімобіль долучився й мешканець смт Тарутине, ветеран Другої світової війни Василь Степанович Хомиженко, який першого січня 2023 року відзначив свій 100-річний ювілей.

Ветеран активно допомагає Збройним силам України в боротьбі з російськими окупантами з початку повномасштабного вторгнення.

Автомобіль від громади. Фото Тарутинської селищної ради

Зазначимо, що це вже не перший автомобіль, який Тарутинська громада передає Збройним силам України. В листопаді минулого року автівка від мешканців смт вже вирушала на Донецький напрямок.

Поділитись
Зараз читають