Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Фонд держмайна планує приватизувати шість винзаводів на Одещині, в тому числі й Болградський

29 Березня 2023 09:00
Ганна Ковальова
Фонд держмайна планує приватизувати шість винзаводів на Одещині, в тому числі й Болградський

Фонд державного майна України (ФДМУ) планує передати на приватизацію шість виноробних заводів у Одеській області.

Про це повідомив керівник регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський під час події EBA Expert Talks: «Дунай — Логістика по-новому», повідомляє видання “Аgroportal”. 

Серед заводів, що плануються для приватизації: Болградський винзавод, Ізмаїльський винзавод, Саратський винзавод, Котовський винзавод, Одеський коньячний завод, Лікеро-горілчаний винзавод (Державне багатопрофільне підприємство «Урожай»). 

Приватизаційний аукціон з продажу Ізмаїльського винзаводу запланований на вже на 11 квітня 2023 року. Він відбудеться в онлайн-системі Prozorro.Продажі. Стартова ціна об’єкта — 35,7 млн грн.

За інформацією ФДМУ, до складу активів винзаводу входять виносховище, цех перероблення винограду, цехи розливу, цех виготовлення шампанських вин, склад готової продукції, виставковий комплекс, адмінбудівлі тощо. Загальна площа приміщень складає 27,2 тис. кв. м.

Активи розташовані в Одеській області, в місті Ізмаїлі, а також у смт Суворове, с. Плавні та с. Приморське (база відпочинку).

Поділитись
Зараз читають