Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ФОТОФАКТ: СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ КУРЯЧІ ЯЙЦЯ В БОЛГРАДІ?

18 Жовтня 2022 16:00
Ганна Ковальова
ФОТОФАКТ: СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ КУРЯЧІ ЯЙЦЯ В БОЛГРАДІ?

За останній місяць в Україні різко зросла ціна на соціально значущий товар – яйця. Їх люди вже називають «золотими», адже ціна на них перевищила 50 грн за десяток. З чим пов’язане підвищення ціни інтернет-видання “Махала” писало раніше. Статтю можна почитати за посиланням. А от яка зараз ситуація на ринку та в магазинах Болграда станом на 18 жовтня?

На ринку домашні яйця коштують 60 гривень, яйця із Суворівської птахофабрики – 55 гривень. Продавці стверджують, що закупівельна ціна зросла, в останній раз вона була – 53 гривні.

В супермаркеті “АТБ” ціни на яйця вагаються від 56.0 до 77.90.

В магазині “Гоша-Ювілейний” яйця коштують 63.60.

«Ми закуповуємо яйця у птахофабрики зі смт Суворове та продаємо їх практично за такою самою ціною. Через високу ціну торгівля впала. Якщо раніше пенсіонери купували десять – двадцять яєць, то зараз вони беруть п’ять, а то й чотири яйця», – повідомили підприємці, які торгують на ринку.

В іншій торговій точці нам розповіли, що ціни зростають, бо в Україні закрилася низка великих птахофабрик. Усе це пов’язано з війною.

Багато покупців вважають підвищення цін сезонним явищем та очікують, що ціна знизиться.

«Я думаю, це тимчасове явище. Інші продукти теж подорожчали, а згодом впали в ціні. Цукор був 38 гривень, зараз 31. Картопля була по 14 гривень, а зараз уже 10 – 11. Панікувати не треба, все буде гаразд.
Звичайно, сьогодні не купую багато яєць, бо вони дорогі. Зазвичай беру на ринку домашні. Сама роблю випічку, домашню локшину», – розповіла нам мешканка Болграда Валентина.

Для порівняння огляд цін на продукти першої необхідності у Болграді інтернет-видання “Махала” робило у серпні. Тоді десяток яєць коштував 30 гривень. Тобто за два місяці ціна піднялася вдвічі.

Генрієтта Домущі

Поділитись
Зараз читають