Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ПІДБІРКА КОРИСНИХ ЗАСТОСУНКІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ

13 Серпня 2022 11:33
Софія Чебан
ПІДБІРКА КОРИСНИХ ЗАСТОСУНКІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Смартфон – це чудовий помічник з можливістю встановлення безліч корисних застосунків. А чи є такі застосунки, які можуть стати у нагоді під час війни?  Звичайно!

Пропонуємо вам приклади мобільних застосунків, що були створені українськими та іноземними розробниками, щоб допомагати людям в умовах повномасштабного вторгнення русні.

Нічне бачення 

Green night для iOS та Night Mode для android

Цей застосунок, по переконанню розробників, зробить з вашого смартфону прилад нічного бачення. Що краще оптика вашого телефону, то чіткіше будуть знімки, без використання спалаху.

Яблуня

Це вже Телеграм канал. Яблуня – це така собі база знань з теорії для військової підготовки для новачків. Це агрегатор матеріалів з відкритих джерел: посібників, відео, корисних посилань, текстів і порад військових.

Стане у нагоді резервістам, яких щойно призвали до лав ЗСУ, чи добровольцям.

 Тут зібрані цікаві факти про армії світу. Навчальні відео про зброю, самозахист та багато іншого.

Довідник піхотинця 

Невеликий довідник зі зброї та теорії стрільби з вогнепальної зброї.

Перша допомога 

 Це довідник з надання долікарської допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків та поранень. Містить тексти та картинки з накладання джгуту, бинтування, накладання шин при переломах кінцівок та таке інше. 

Коротше кажучи, все те, що раніше вивчали в школі на уроках ДПЮ.

Tactic Med Aid

 Застосунок українських розробників з алгоритмами надання першої медичної допомоги у військових умовах. Дає корисні поради, як зупинити кровотечу, як допомогти людині у стану шоку та паниці, обробка опіків та інше.

Гугл карти

Також не будемо забувати про гул карти, які дозволяють врахувати відстань з точністю до метра, висоту над рівнем моря. Ці карти не тільки допоможуть вам знайти дорогу від магазина до дому, але й не загубитися у степу чи лісі. Надіслати ваші координати рятівникам чи інше. А враховуючи те, що в кожної дитини є мобільний телефон, можна знайти дитину навіть у людному місці.


Хоча вважається, що ця програма є шпигунською, так Гугл збирає дані про ваші переміщення та місця відвідування. Програма дійсно допомагає людині не загубитися та знайти потрібне в будь якій точці планети, за умови наявності мобільного інтернету. 

Серафим Савченко, деякі приклади взяті з матеріалів  сторінки “Супротив” у Facebook

Поділитись
Зараз читають