Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В «РЕЄСТР ДЕРЖZРАДНИКІВ» ВНЕСЕНИЙ ПОЛІТИК, ЯКИЙ Є ЧАСТИМ ГОСТЕМ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

28 Липня 2022 09:53
Тетяна Терзі
В «РЕЄСТР ДЕРЖZРАДНИКІВ» ВНЕСЕНИЙ ПОЛІТИК, ЯКИЙ Є ЧАСТИМ ГОСТЕМ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Мова йде про депутата облради від «ОПЗЖ», заступника голови Одеської обласної ради Вадима Шкаровського.

Депутата звинувачують в просуванні  наративів російської пропаганди.

Вадим Шкаровський також внесений в базу «Миротворець».

У лютому 2022, за декілька днів до вторгнення росії, порівняв територіальну оборону із “бандформуванням” та не хотів підтримувати її створення. 

У грудні 2020 року називав Революцію Гідності “державним переворотом, що розвалив країну”. 

У 2020 році висловив бажання встановити меморіал загиблим 2 травня 2014 проросійським активістам. До цього він поширював фейки про кількість жертв.

У 2019 році балотувався до ВРУ по 143 виборчому окургу (місто Ізмаїл, а також Ізмаїльський, Ренійський райони, частина Болградського району), але зняв свою кандидатуру. 

У 2018 році поширював дезінформацію, що більшість в ВРУ та Кабінеті міністрів України займають євреї та постив нібито цитату Геббельса про бандерівців, що є нібито “ман’яками та скотом, який створений для знищення слов’ян”.

У 2018 році, у себе в ФБ, засуджував акції протесту проти виборів РФ, які проводились і в окупованому Криму. Називав учасників радикалами.  

У 2016 році, на другий рік війни з РФ та анексії Криму, репостив у себе в Фейсбуці публікації з групи “Вежливые Новости. Россия”. 

Нагадаємо, до Реестру внесені вже два депутата Болградської районної ради – Віталій Градінар і Борис Кальчев.

До відома, платформа «Реєстр держZрадників» була розроблена Громадським рухом ЧЕСНО. База даних державних зрадників: політиків, медійників, правоохоронців, що в умовах війних здійснили перехід на бік ворога. Розроблена у партнерстві з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК). Ресурс підтримує Національний фонд на підтримку демократії (NED).

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають