Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ВЗЯТИ ПАУЗУ, ЩОБ ВИЖИТИ: ЯК ПРАЦЮЄ БІЗНЕС В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ

19 Липня 2022 10:18
Софія Чебан
ВЗЯТИ ПАУЗУ, ЩОБ ВИЖИТИ: ЯК ПРАЦЮЄ БІЗНЕС В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ

Військовий стан країни – одне з найскладніших випробувань для бізнесу. Розвиток та перспективні ідеї, їх реалізацію – складно передбачити. Якщо необхідно, важливо витримати паузу та не дати бізнесу піти з ринку. Такої позиції дотримується і подружжя Курдових, власників крафтової сироварні «Щедра околиця» у селі Табаки Болградської громади.

Їхня сімейна сироварня існує з 2018 року. Тут виготовляється понад 20 видів твердих, напівтвердих сирів та бринзи. До війни виробництво набирало обертів, налагодився збут продукції. Бізнес сім’ї Курдових вийшов за межі Одеського регіону.

Набрала популярності «Щедра околиця» і як туристична локація. Сироварня увійшла до винно-гастрономічного туристичного маршруту «Дороги вина та смаку Придунайської Бессарабії».

«До війни була стабільна реалізація нашої продукції, організовано запис туристичних груп. Ми вже підготували людину, яку хотіли взяти на роботу, оскільки в туристичний сезон уже не впоралися б самотужки. Ми розвивалися, але, на жаль, плани не вдалося реалізувати», – розповіла нашому виданню Галина Курдова.

Наразі продажі впали в рази, основні клієнти з Миколаєва, Харкова не можуть здійснювати замовлення, оскільки порушено логістику через обстріл цих міст. Туристів донедавна локація також не зустрічала.

«На роботу ми ходимо, оскільки ми маємо продукцію, яка потребує певних процесів догляду, але молоко не переробляємо», – ділиться Галина Курдова.

НОВІ ЗНАЙОМСТВА – НОВІ ІДЕЇ

Незважаючи на те, що війна серйозно позначилася на сімейному бізнесі, про його припинення подружжя Курдових навіть не думали.

«Ми взяли паузу, хочемо дочекатися перемоги та продовжити свою роботу в минулому режимі», – впевнено каже Галина.

Час, який поставив на паузу виробництво приватної сироварні, сім’я Курдових  використовує недаремно. Вони ведуть спільну роботу із фахівцями у сфері туризму з Херсона, які реалізують свій потенціал у Бессарабії, оскільки змушені були сюди переселитися.

«Ми з ними консультуємось, продумуємо схеми роботи із сусідніми районами. У них зовсім інший підхід до зустрічі туристів – має бути продуктивно та цікаво. Сподіваємося, ця співпраця дасть нам новий поштовх до  розвитку та можливість витримати період війни», – ділиться Галина.

Величезна любов до своєї справи дає сили сироварам залишатися у бізнесі, не втрачати надію, вірити у перемогу.

«Нам доведеться розпочинати все спочатку. І це буде важкий етап, але ми готові», – запевняє Галина.

Тому вони продовжують вести соціальні мережі Instagram та сайт,  де рекламують свою продукцію, ведуть переговори з туроператорами, обмінюються досвідом. І не втрачають оптимізму, як і мільйони жителів України, які чекають на перемогу.

Тетяна Манолова

Ми у  Telegram

Подивитись відео ви можете на нашому  YouTube

Також ми у Instagram та Facebook

Поділитись
Зараз читають