Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ДІВЧИНКА, ЯКА ЗІБРАЛА 21 000 ЗА ДОПОМОГОЮ ГРИ У ШАШКИ ДЛЯ ЗСУ – ДОНЬКА ІЗМАЇЛЬЧАНИНА

16 Липня 2022 11:31
Софія Чебан
ДІВЧИНКА, ЯКА ЗІБРАЛА 21 000 ЗА ДОПОМОГОЮ ГРИ У ШАШКИ ДЛЯ ЗСУ – ДОНЬКА ІЗМАЇЛЬЧАНИНА

Валерія Єжова, яка перерахувала у Фонд Сергія Притули 21 000 гривен, зібраних за допомогою гри у шашки з перехожими, виявилась донькою ізмаїльчанина, що зараз проживає в Києві. Дівчинку та її батька Максима Єжова впізнало багато мешканців Ізмаїлу, разом з якими він навчався та працював.

Джерело

Журналістка інформаційного агентства м. Ізмаїл поспілкувалась з Максимом та дізналась про те, хто був ініціатором ідеї збору грошей, як Валерії вдалося привернути до себе увагу та які в дівчинки плани на найближче майбутнє.

Батько, вчинок доньки якого зараз обговорює вся Україна, розповів нам, що про ідею Валерії заробити грою гроші для ЗСУ сам дізнався «вже по факту», тобто тоді, коли дівчинка з мамою вже йшли до найближчого супермаркету з метою втілити задумане в життя.

Валеріє Єжова з Костянтином Войтенком на Київському форумі волонтерів

В шашки Валерія грає вже кілька років. Тренується дівчинка в звичайному гуртку, що розташований неподалік від її школи. Але, не дивлячись на відсутність іменитих тренерів, десятирічна мешканка Києва у 2021 році стала трикратною чемпіонкою міста, а потім переможницею Чемпіонатів України, Європи, а згодом і Чемпіонату світу.

Валерію та її молодшу сестру, розповідає Максим, вони з дружиною виховують у дусі патріотизму та національних традицій, Тож не дивно, що подивившись репортажі про допомогу ЗСУ, дівчинка вирішила, що теж має допомогти в міру своїх сил. А коли постало питання, як це зробити, сказала, що продавати щось вона не вміє, інших способів не знає. Тому було прийнято рішення в якості інструменту для заробітку використати те, що вона вміє найкраще – гру в шашки.

Валеріє Єжова з Василем Вірастюком на Київському форумі волонтерів

Прихопивши з собою розкладний стілець для шашково-шахової дошки, стілець для партнера по грі та табличку з написом «Граємо – допомогаємо ЗСУ», Валерія з мамою попрямували до супермаркету неподалік від дому. Дорогою зателефонували татові та розповіли про свою ідею.

На юну спортсменку та патріотку одразу почали звертати увагу покупці, що йшли до магазину. Тому, попри те, що вона спочатку розраховувала грати годину, їй довелося провести за дошкою втричі більше часу.

Тим, хто зацікавився оголошенням, Валерія пропонувала зіграти з нею партію, поклавши за це певну суму грошей з умовою, що у випадку її програшу, наступна партія буде безкоштовною. До речі, безкоштовно зіграти ще нікому не вдалося, бо Валерія виграє абсолютно у всіх суперників, незалежно від їхнього віку та досвіду.

Пізніше дівчинка перемістилася до іншого супермаркету, де більше людей, а найголовніше – один вхід та вихід. Тому покупці проходять двічі, а значить і шанси бути поміченою теж пропорційно зростають. Біля нього вона облаштувала для себе місце сидячі на трубі, до якої відвідувачі торгівельного центру прив’язують собак.

Валеріє Єжова з Володимиром Остапчуком

Тут Валерію помітила представниця одного з благодійних фондів. Побачивши, якою доброю справою займається маленька патріотка, жінка придбала для неї розкладний стіл з двома стільцями, щоб їй та тим, хто хоче в такий спосіб задонатити ВСУ, було зручніше грати.

Спочатку Валерії було цікаво, скільки вона зможе заробити грошей взагалі. Потім з’явилася мета заробити 5 тисяч. А коли ця цифра перетворилася на реальні банкноти прокинувся спортивний азарт. Наступною ціллю стали 10, а потім і 20 тисяч. Зібравши 21 тисячу, вирішили трохи перепочити та подумати, кому передати гроші.

Валерія висловила бажання долучитися до збору, який проводить Сергій Притула. Тож родина попрямувала в офіс до іменитого волонтера, де розчулила зірку до сліз.

Валеріє Єжова з Сергієм Притулою

Після публікації у соцмережах про дівчинку дізналася вся країна, а кількість бажаючих зіграти з нею збільшилась. Вчора, коли ми спілкувалися з Максимом, він розповів, що тільки но менш ніж за годину його донці вдалося зібрати 4 500 гривень.

Батько Валерії розповідає, що гроші на ЗСУ через неї передають не тільки ті, хто грає в шашки. Деякі підходять і кажуть, що грати не вміють, але хочуть просто залишити певну суму. Таким дівчинка пропонує дати урок, та вони відмовляються, економлячи її час.

За прикладом Валерії до збору коштів на потреби ЗСУ декілька днів назад приєднався ще один юний київський шашкіст Дяченко Андрій. Вчора лише за день Андрій зібрав 2600 гривень. Ось так ініціатива маленької киянки переросла в імпровізований флешмоб.

Сама Валерія теж продовжує грати. Люди впізнають її на вулиці та активно долучаються до акції.

За два тижні юна спортсменка має їхати на Чемпіонат Європи зі стокліткових шашок. Тож Максим зізнається, що хоче, аби донька присвячувала більше часу тренуванням. Але дівчинка намагається знайти час і на те, і на інше.

Бажаємо Валерії чергової перемоги у змаганнях.

Фото зі сторінки Валеріє Єжова та Любов Квітка-Єжова| Facebook

Поділитись
Зараз читають