Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

МОРЯК З ІЗМАЇЛУ ОТРИМАВ ДЕРЖАВНУ НАГОРОДУ ЗА ЗБИТИЙ ВОРОЖИЙ ЛІТАК

11 Травня 2022 15:28
Софія Чебан
МОРЯК З ІЗМАЇЛУ ОТРИМАВ ДЕРЖАВНУ НАГОРОДУ ЗА ЗБИТИЙ ВОРОЖИЙ ЛІТАК

Уродженець Ізмаїла Дмитро Томілов отримав медаль «За військову службу України» за ліквідацію ворожого винищувача. Про це повідомляє ВМС ЗС України у Facebook.


Як розповів Дмитро в інтерв’ю Телерадіостудії МО України Бриз він народився і виріс в Ізмаїлі. Після закінчення 9 класу навчався в Ізмаїльському військово-морському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім вступив до Державного університету інфраструктури та технології. На другому курсі підписав контракт, та став частиною екіпажу одного із судів Військово-морських сил Збройних Сил України.


Під час професійної підготовки суміжною спеціальністю Дмитра стала спеціальність «оператор переносного зенітно-ракетного комплексу». Саме ПЗРК «Ігла» і було збито ворожий літак.

«Під час бойового завдання в місті ми стали для поповнення запасів, закінчили грузитися і побачили в небі два бомбардувальника СУ 134. Зрозумівши, що вони повернуться на друге коло я вже їх чекав з «Іглою». Тоді вдалося врятувати 25 чоловік екапажу».


Дмитро жартує, що старим ПЗРК було знищено сучасний літак:

«Нас зовсім не лякають їхні нові літаки, ми їх можемо навіть старенькою «Іглою» зняти», – розповів Дмитро.


Пізніше відбулася ще одна зустріч із ворогом. Екіпаж потрапив під обстріл із фрегата «Адмірал Ессен». По українських військових було завдано ударів 32 снарядами та однією ракетою. На щастя, жоден із пострілів не влучив у борт.


«Все можливо, головне – це наш український дух. Яка б у них не була зброя, перемога буде за нами, за нами правда», – зазначив Дмитро.

Поділитись
Зараз читають