Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

АПАРАТ УЗД ДЛЯ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ: ВІЙНА НЕ ПРИЧИНА ПОРУШУВАТИ ДОМОВЛЕНОСТІ

18 Квітня 2022 10:58
Софія Чебан
АПАРАТ УЗД ДЛЯ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ: ВІЙНА НЕ ПРИЧИНА ПОРУШУВАТИ ДОМОВЛЕНОСТІ

Наприкінці минулого року КНП «Болградська ЦРЛ» стала переможцем у міжнародному проекті, що фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Болгарія. І от сучасне медичне обладнання – ультразвукову систему – доставлено у лікарню.

Лікарня прийняла участь у проекті ще у 2021 році, 16 грудня в Києві було укладено договір між ЦРЛ та МЗС Болгарії. Згідно цього документа  Болгарія надає безоплатну фінансову допомогу лікарні на придбання медичного обладнання. Лікарня обрала для себе ультразвукову діагностичну систему виробництва GE Medical Systems Co. Ltd. Це система з передовими технологіями обробки зображень та функціями УЗД-апаратів високого класу.

«С самого початку ми обрали саме цю фірму виробника, бо це світовий лідер в виробництві медичного обладнання. Саме цей апарат нам був потрібен, він портативний, тобто його можна перенести в будь яке місце, де знаходиться пацієнт», – розповів нашому виданню генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

Особливість апарату УЗД полягає в тому, що його можна використовувати безпосередньо біля ліжка пацієнта, або у приміщеннях з обмеженим простором, та навіть у каретах швидкої медичної допомоги без прив’язки до джерел електроенергії. Великий набір функцій і датчиків дозволяє проводити весь спектр первинних УЗД-обстежень.

Розширений перелік програм та автоматизовані функції спрощують процедуру дослідження, оптимізуючи робочий процес для щоденного інтенсивного використання.

«Лікарня вдячна сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради та особисто Альона Ільченко, завдяки швидкому та правильному оформленню грантової заявки ми змогли прийняти участь в цьому проекті і перемогти. Ми швидко знайшли постачальника, та встигли замовити те, що нам потрібно», – додав Віктор Дішлі.

Хоча звичайно були складнощі, які додала війна, але вдалося таки домовитися з постачальником та отримати сам апарат. Постачальник медобладнання навіть направив у лікарню інженера, який звернув увагу на особливості його використання. Працювати з цим апаратом буде лікар УЗД Лариса Вєліксар.

Серафим Савченко 

Поділитись
Зараз читають