Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЯК ПОВЕРНУТИ ГРОШІ ЗА ПОШКОДЖЕНЕ АВТО: РОЗ’ЯСНЕННЯ ВІД СТРАХОВИКІВ

11 Квітня 2022 11:59
Софія Чебан
ЯК ПОВЕРНУТИ ГРОШІ ЗА ПОШКОДЖЕНЕ АВТО: РОЗ’ЯСНЕННЯ ВІД СТРАХОВИКІВ

Після початку повномасштабної війни, в Україні зросла кількість заявок про страхові випадки під час ДТП. Крім того, велику кількість транспорту пошкоджено в результаті бойових дій.

Як пише УНІАН  з посиланням на UBR.ua, у разі ДТП рекомендується використовувати європротокол. Навіть у разі відхилення від процедури, наприклад, коли не всі учасники ДТП мають страховку.

Як заповнити європротокол можно подивитись тут.

За словами гендиректора Національної асоціації страховиків України (НАСУ) Дениса Яструба, фіксувати ДТП потрібно більш повно, з фото і відео, а при першій можливості надавати їх в страхову компанію.

У тому випадку, якщо автомобіль пошкоджений або знищений в результаті бойових дій, відшкодування збитку лягає на країну-агресора, пояснює експерт.  За його словами, страховики виявили готовність взяти участь у розробці необхідного правового механізму.

Експерт припустив, що в даному випадку доцільно було б розробити процедуру, аналогічну недавно запущеної в “Дії” – там з’явилася можливість направити заявку на відшкодування збитку за зруйновану нерухомість.

Поділитись
Зараз читають