Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ОДЕСУ МОЖУТЬ ВНЕСТИ ДО ПЕРЕЛІКУ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО

10 Квітня 2022 16:00
Софія Чебан
ОДЕСУ МОЖУТЬ ВНЕСТИ ДО ПЕРЕЛІКУ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО

З цією ініціативою виступив Міністр культури Італії Даріо Франческіні. Як повідомляється він провів розмову по відеозв’язку з мером Одеси Геннадієм Трухановим, під час якої запропонував негайно включити Одесу до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомило агентство ANSA.

Пан Франческіні зазначив, що через дії російських окупантів Одесі загрожує руйнація.

“Одеса – прекрасне місто, чия історія пов’язана з Італією, і сьогодні йому загрожує руйнація. Ми маємо негайно вжити заходів, щоб оголосити його об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”, – сказав голова Мінкульту Італії.

Голова Мінкульту Італії Даріо Франческіні

Одеса була заснована наприкінці XVIII сторіччя. У місті збереглися ціли квартали з того часу. Архітектурний стиль міста це бароко та новий класицизм. В місті є багато пам’яток архітектури національного значення, до будівництва яких доклали зусиль відомі італійські, французькі та австрійські архітектори.

Серед цих пам’яток будівля Кірхі, філармонії, міська рада, оперний театр, українській театр, будівля залізничного вокзалу, з десяток церков та монастирів, готель «Лондонська», літня резиденція Воронцова, та багато інших.

У 90-х роках ХХ століття вже було питання до включення Одеси до цього списку, але на той момент щось не вийшло.

Поділитись
Зараз читають