Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ТАРАС ШЕВЧЕНКО – СИМВОЛ НЕСКОРЕНОГО ДУХУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

11 Березня 2022 11:49
Софія Чебан
ТАРАС ШЕВЧЕНКО – СИМВОЛ НЕСКОРЕНОГО ДУХУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

У рамках тижня літературного слова, з метою естетичного та національно- патріотичного виховання КЗ «Центр культури та дозвілля» бібліотека с. Виноградівка оформила виставку книг Тараса  Шевченка «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». Пише Людмила Бужилова бібліотекарка з с. Виноградівка

Дев’ятого березня вся світова спільнота відзначала 209-річчя великого сина українського народу. Тарас Шевченко вічно житиме у серцях мільйонів людей, а його поетичне слово лунатиме з вуст, доки існує на цій землі Україна.

Його життя стало прикладом справжньої любові до свого краю. Стать Кобзаря є об’єднуючою для Заходу та Сходу України, а його літературне наслідування є нашим путівником. Тому ми маємо об’єднатися навколо патріотичних ідей Шевченка для відродження миру та миру в суспільстві, заради майбутнього України.

Тарас Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну незалежну Державу. Саме це має наштовхувати нас на відродження духовності та традицій, примноження культурних національних надбань.

Кобзар – наш вічний сучасник, тому нова влада докладе зусиль, аби зберегти для майбутніх поколінь важливу сторінку української культури, поглибити патріотичне виховання молоді.

Тарас Шевченко мріяв бачити українців у сім’ї вільній новій. Виконуючи його Заповіт, ми маємо разом будувати свою державу, в якій пануватимуть мир, злагода, благополуччя, в якій кожен чоловік буде відчуватися захищеним, у якому шанують Закон і Право. Таку державу, якою пишаться нащадки.

Поділитись
Зараз читають