Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Борець з Тарутинської громади програв бій за олімпійську ліцензію: чи є ще шанс потрапити на Олімпійські ігри?

08 Квітня 2024 15:35
Ганна Ковальова
Борець з Тарутинської громади програв бій за олімпійську ліцензію: чи є ще шанс потрапити на Олімпійські ігри?

Борець вільного стилю Василь Михайлов програв у поєдинку за олімпійську ліцензію в європейській кваліфікації на Олімпійські ігри, яка проходила в Баку. Про це повідомила пресслужба Відділення національного олімпійського комітету Одеської області.  

Шлях до ліцензії Василь розпочав дуже впевнено – в 1/8 фіналу він з рахунком 5:0 виграв у суперника з Іспанії, а у чвертьфіналі з рахунком 3:1 обійшов борця з Франції.

Проте, у вирішальній сутичці за олімпійську ліцензію в категорії «до 86 кг» 28-річний спортсмен поступився борцю з Азербайджану – неодноразовому призеру чемпіонатів Європи і світу – з рахунком 1:4.

Наразі у Василя залишається ще один шанс відібратися на Олімпійські ігри-2024 – під час світового відбору у Стамбулі, який пройде з 9 по 12 травня. 

Нагадаємо, вихованець Тарутинської дитячо-юнацької спортивної школи Василь Михайлов – борець вільного стилю. Він чемпіон Європи, бронзовий призер чемпіонату Європи, двічі бронзовий призер чемпіонатів світу, бронзовий призер Кубку світу, учасник Олімпійських ігор, срібний призер Всесвітніх пляжних ігор 2019, чемпіон світу з пляжної боротьби (2021), учасник літніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Поділитись
Зараз читають