Це один із популярних снеків з картоплі, який обожнюють дорослі та діти. Часто ми чуємо, що їсти їх шкідливо через велику кількість консервантів у складі. Дізнайтеся про користь та шкоду чипсів, як правильно їх вибрати та не нашкодити собі.
Надмірне споживання снеків може призвести до збільшення ваги та зменшення енергії. Сама по собі картопля корисна для здоров’я, тож чипси, як продукт із неї, загрози не несуть. Проте шкоди завдають підсилювачі смаку та приправи у великій кількості. У чипсах міститься багато рослинних жирів. Найчастіше це соняшникова або соєва олія, яка містить лінолеву кислоту. Завдяки цій рідині скорочується рівень холестерину в крові. Вуглеводи, що містяться в чипсах, допомагають знизити рівень стресу організму. Також це смачна закуска для зустрічі з друзями, яку не потрібно готувати та легко зберігати. Безліч смаків чипсів є на Maudau, їх можна використати ще й для приготування страв. Ви можете вибрати класичні картопляні, з норі чи кукурудзяні, гострі або нейтральні, традиційних чи оригінальних смаків: васабі, грибів лисичок, копченого хамону тощо.
Що створює негативний вплив на організм:
Усі ці фактори свідчать про те, що за надмірного споживання чипси шкодять здоров’ю та спричиняють низку захворювань, пов’язаних із серцево-судинною системою, зубами, шлунковим трактом.
Вибирайте товар, в якому менше спецій, краще, якщо це будуть чипси нейтрального смаку з сіллю. У них менше барвників, ароматизаторів та інших хімічних добавок. Надмірна кількість продукту користі не принесе, але невелика порція не зашкодить, якщо інколи поласувати. Через пів години після споживання потрібно випити достатньо чистої води без газу та барвників. Можна додати порцію хрустких картопляних чипсів до салату й так зменшити кількість вжитого продукту. Поєднайте їх із м’ясом курки, кукурудзою, червоною квасолею, солодким перцем, огірком, додайте домашній майонез чи оливкову олію. Варіантів приготування багато, головне — вибирайте корисні інгредієнти.
Помірна кількість продукту не зашкодить, але якщо регулярно їсти чипси великими порціями, то є ризик звикання, зменшення рівня енергії та погіршення стану здоров’я. Картопляні хрусткі шматочки — це смачний перекус, але не основна страва, тому, споживаючи розумно, вам вдасться поласувати улюбленим снеком безпечно та з користю.Копіювати текстСкопіювати HTML