Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Зима не завадить: в одному з навчальних закладів Болградського району оновлять вікна та двері

Зима не завадить: в одному з навчальних закладів Болградського району оновлять вікна та двері

Відділ освіти Кубейської сільської ради провів тендер на заміну вікон та дверей в Оріхівському ліцеї з початковою школою та гімназією ім.О.П. Малінова, що знаходиться у селі Оріхівкапо вул.Шкільна,82-Б. Про це «Махала» дізналася з сайту Prozorro.

Закупівля була проведена без використання електронної системи. Вартість робіт складатиме 954 870 гривень, з яких 760,8 тисяч – вартість матеріальних ресурсів, 57,6 тисяч – заробітна плата, а залишок це адміністративні та додаткові витрати, податки, збори та покриття ризиків.

Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок субвенції з місцевого бюджету на виконання інвестиційних проектів.

Як зазначено в обґрунтуванні закупівлі, метою робіт є зниження тепловитрат у зимовий період за рахунок раціонального і ефективного використання тепла, створення комфортних умов для навчання дітей в закладі освіти, зниження показників шумоізоляції, підвищення рівня здоров’я учнів, працівників, поліпшення мікроклімату у школі та покращення естетичного вигляду будівлі навчального закладу.

Переможцем тендеру стала ФОП Мельник Вікторія Анатоліївна. Підприємство зареєстровано 2 роки тому у місті Арциз. Основним напрямком діяльності вказано надання допоміжних комерційних послуг. Виконати роботи підрядник має до 30 квітня 2024 року.

Коли стаття готувалася до розміщення, ми передивилися архівні фото Оріхівського ліцею 2020 року, які має редакція. На них шкільний 3-поверховий корпус вже мав поміняні металопластикові вікна і, судячи з фото, вхідні двері.

Тому ми звернулися до начальника відділу освіти Кубейської сільської ради Тетяни Узун з питанням, що саме будуть міняти в Оріхівському ліцеї. Також з тендерної документації не зрозуміло скільки вікон та дверей планують міняти в ліцеї за ці кошти.

«Заміна вікон і дверей буде проводитися в галереї, актовій залі, спортивній залі, харчоблоці, коридорі. Незважаючи на зимовий період, це не вплине на учбовий процес», – розповіла Тетяна Узун.

Також вона переслала фото приміщень, де будуть міняти вікта, та проєктно-кошторисну документацію щодо заміни вікон і дверей. Ми нарахували, що будуть замінені 43 вікна різного розміру та 5 дверей, також будуть встановлені відкоси, сітка на вікно в спортзалі та інше.

Поділитись
Зараз читають