Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Звинувачення у справі мера Болграда може бути змінено: чому так?

27 Травня 2023 09:56
Альона Колеснік
Звинувачення у справі мера Болграда може бути змінено: чому так?

26 травня в Ізмаїльському міськрайонному суді зібралися учасники судового процесу у справі Болградського міського голови Сергія Димитрієва. Очікувалося, що на цьому засіданні відбуватимуться судові дебати. Проте за клопотанням прокурора Болградської окружної прокуратури Вадима Булгара засідання знову відклали.

Вадим Булгар заявив про намір змінити звинувачення, для чого просив суд надати йому час, необхідний для підготовки та узгодження необхідних процесуальних документів.

Колегія суддів, до складу якої входять Іван Яковенко, Наталія Баннікова та Галина Смокіна, не заперечувала проти прохання прокурора. Обвинувачений Сергій Димитрієв, його захисник Олександр Македонський, потерпілий підприємець Павло Сафта та його адвокат Олена Янковська також не мали заперечень.

Наступне засідання, на якому, ймовірно, буде зачитаний обвинувальний акт, призначено на 22 червня на 9-00. Далі учасникам процесу буде надано час на підготовку досудових дебатів, їх заплановано на 9 серпня о 13-00. Але, як показує практика, ці дати можуть переноситися, і не раз.

Нагадаємо, меру Болграда Сергію Димитрієву інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство).

Поділитись
Зараз читають