Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Зона відпочинку в селі Приморське офіційно відкрита

13 Липня 2024 12:30
Ганна Ковальова
Зона відпочинку в селі Приморське офіційно відкрита

Перша зона для пляжного оздоровлення відтепер відкрита і на півдні Одеської області. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Очільник області зазначив, що перша безпечна пляжна ділянка для купання в Бессарабії облаштована в селищі Приморське Вилківської громади. Це курортне селище офіційно запрацювало 11 липня.

Тут створено умови для безпечного відпочинку відвідувачів: облаштовані укриття та забезпечено присутність рятувальників. Окрім цього до моменту відкриття водолази ДСНС дослідили дно на предмет небезпечних речовин. Одного разу рятувальники виявили у воді відлуння війни – ймовірно вибухонебезпечні предмети.

“В Ізмаїльському районі, в селищі Приморське (Вилківської міської ради) облаштована безпечна пляжна ділянка для купання. Нагадаю, що з цього літа для туристів також відкрите Вилкове, більш відоме як «українська Венеція». Наша дивовижна Бессарабія чекає на гостей”, – зазначив Олег Кіпер.

Також в Одесі офіційно запрацювали ще пʼять пляжних комплексів: Ітака, Ібіца, Зебра, Паблік, Гранд Петін. Таким чином на сьогодні в Одеській області офіційно працюють 11 зон для відпочинку на узбережжі Чорного моря. Перша – пляж “Калетон” в Одесі – відкрилася 8 червня. Ще чотири пляжі в Одесі відкрилося 1 липня. Усього в цьому році в ОВА планують відкрити близько 20 пляжів.

Нагадаємо, літо 2022 року пройшло для мешканців Одещини та гостей без пляжного сезону. А в 2023-му році пляжний сезон офіційно відкрився лише 8 серпня. Однак це не зупиняло любителів відпочинку на узбережжі і вони були помічені навіть там, де діяла заборона на відвідування.

Поділитись
Зараз читають