Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Жителі Болградської громади вирішують чи буде в місті контактний зоопарк, а в селах кінотеатр та новий сквер

31 Жовтня 2023 12:30
Софія Чебан
Жителі Болградської громади вирішують чи буде в місті контактний зоопарк, а в селах кінотеатр та новий сквер

Болградська міська рада оголосила початок голосування за проектами Громадського бюджету 2023 року. 

У липні 2023 року своїм рішенням Болградська міська рада затвердила Цільову програму «Громадський бюджет Болградської міської територіальної громади на 2023-2025 роки». Для цього з місцевого бюджету планується виділити близько 2 млн грн.

Зазначимо, що автором проєкту для фінансування з Громадського бюджету  могла стати люба дієздатна особа віком від 14 років, фізична особа або громадська організація, яка має ідею щодо покращення Болградської міської територіальної громади. На це мешканцям громади дали півтора місяця часу.

За цей період до Болградської міської ради надійшли лише три пропозиції за які й пропонують проголосувати двома способами, або онлайн або офлайн за адресами:

  • м. Болград, вул. Шпитальна, 45 (адмінбудівля міської ради),
  • м. Болград, вул. Інзовська, 163 (відділ освіти міської ради).
  • с. Владичень, вул. Центральна, 37 (старостат);
  • с. Виноградівка, вул. І.Банєва, 69 (старостат);
  • с. Табаки, вул. Болградська, 143 (старостат)
  • с. Залізничне, вул. Бессарабська, 90/а (старостат)
  • с. Оксамитне та с. Тополине, с. Оксамитне, вул. Сергія Манулова, 10 (старостат)

За що голосувати? 

Жителі Болградської громади можуть підтримати:

  • Проект Громадського бюджету Болградської міської територіальної громади: «Будівництво контактного міні-зоопарку» в місті Болград.

Автор проєкту вважає, що створення міні-зоопарку надасть можливість привити у дітей любов до тварин, розвинути у них бажання піклуватися за тваринами, захищати їх, отримувати насолоду від спілкування з живою природою. Проголосувати за проєкт можна тут.

  • Проект Громадського бюджету Болградської міської територіальної громади «Благоустрій скверу «КУРЧУ» в с. Виноградівка.

Через цей проєкт активісти села планують облаштувати сучасний сквер, який поєднає в собі екологічно-рекреаційну, соціальну, естетичну функції. Автор проєкту наголошує, що в  процесі підготовки даного громадського проєкту було проведено соціальне опитування жителів села, у ході якого було виявлено конкретні потреби та врахувано всі актуальні побажання в облаштуванні даної території. Підтримати ініціативу можна тут. 

  • Проект Громадського бюджету Болградської міської територіальної громади «Кінотеатр під відкритим небом» в с. Владичень. 

Мешканці села Владичень  залюбки б зустрічалися для перегляду гарного кінофільму або мультфільму на свіжому повітрі. Це відмінний спосіб відпочинку після робочого дня, проведення вільного часу з друзями, родиною, культурний відпочинок для молоді – що є досить актуальним на сьогодні. Тим більше для цієї ідеї є місце та вже багато планів”, – ділиться з журналісткою інтернет – видання “Махала” Ніна Куць, авторка проєкту. 

Проголосувати можна за посиланням до 8 листопада 2023 року.

Результати першого дня голосування

З початку відкриття голосування онлайн таблиця виглядає наступним чином:

За проєкт у селі Виноградівка проголосувало 12 людей, у місті Болград – 11 , у селі Владичень поки що нуль голосів. 

Ми зателефонували старості села Виноградівка Ользі Наумовій, щоб дізнатися результат першого дня офлайн голосування. 

Поки не буду ділитися результатом, бо боюся наврочити. Дякуємо ініціатору проєкту за ідею та участь. В будь – якому випадку благоустрій в селі має бути, радіємо, що більшість односельців підтримали ідею та голосують. Звичайно є ті, хто не задоволений, але їх меншість”, – каже староста села. 

Зазначимо,взяти участь у голосуванні можуть громадяни України яким виповнилось 14 років та вони зареєстровані у Болградській територіальній громаді (при собі обов’язково мати паспорт та дійсну реєстрацію місця реєстрації проживання). Посилання –  https://budget.e-dem.ua/5121410100/2590/projects 

Поділитись
Зараз читають