Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Жінки, які змінюють громади: Тетяна Кушниренко завжди там, де потрібна допомога

26 Жовтня 2023 11:30
Алла Корінь
Жінки, які змінюють громади: Тетяна Кушниренко завжди там, де потрібна допомога

З Тетяною Кушниренко, підприємицею з села Надєжда та депутаткою Плахтіївської сільської ради, завжди приємно спілкуватися. Жінка просто випромінює щирість та доброзичливість.

Вже багато років Тетяна із чоловіком Олексієм забезпечують кілька сіл громади товарами продовольчої та господарчої груп. Роботу магазинів організовують виходячи з попиту, потреб та зручності для людей. Жителі сіл Негрове, Молдове, Пасічне вдячні Кушниренкам за увагу і допомогу – у їхніх торгових точках завжди є все необхідне, будь-яке замовлення буде виконано максимально швидко, а товар привезуть саме той, що потрібно.

Місцева жителька, уродженка села Молдове, Тетяна Кушниренко щиро бажає односельцям, землякам та усій громаді благополуччя та добробуту. І сама першою бере участь у всьому, що спрямоване на користь сільських мешканців. Все їй цікаво і близько до серця. Сільрада придбала для бібліотеки ноутбук? Нарешті, чудово,  і депутатка Тетяна Харитонівна оплатила на рік вперед користування інтернетом. У селі пустує спортмайданчик? Придбала волейбольні сітки та форму,  дорослі та малі пішли на майданчик розім’ятися. Проблеми з відкриттям дитсадочку? Кушниренко піднімає питання на всіх рівнях. Потреби дітей завжди у депутатки на першому плані. Діти ніколи не залишаються без уваги і подарунків від Кушниренків у свої улюблені та очікувані свята – на Святого Миколая, День захисту дітей тощо.

Тетяна  підтримала встановлення у громаді українського простіру в межах проєкту з підтримки спілкування українською мовою у повсякденному житті. Коли оголосили збір жерстяних бляшанок для виготовлення окопних свічок – Тетяна зразу становила спеціальний ящик. Коли збирали ємності для забезпечення військових пальним, Тетяна одна з перших віддала все, що мала.

На сесіях депутатка порушує наболілі питання, подає ідеї, наполегливо домагається вирішення проблеми… Хоча й інколи доставляє незручності, неспокій, будить усіх: ” Гей, не спимо! Агов, працюємо!” Найбільше бажання Тетяни – щоб селяни об’єдналися, були більш згуртованими, бо тоді можна вирішити будь-яку проблему.

Все, чим займається Тетяна, вона робить разом з чоловіком Олексієм. У подружжя четверо дітей: найстаршій Надії 28 років, Людмилі – 27, Ірині – 21, синові Олександру – 17. Кушниренки вже тричі дідусь і бабуся. Онуки Тимур, Дмитро і маленька Мирослава – їх втіха, радість і тривога. І якби не було у цій сім’ї взаємопорозуміння та взаємопідтримки, не було б ані часу, ані можливості робити щось корисне для людей та громади.

Окрім великої соціальної відповідальності є у Тетяни ще одна цінна якість – постійна потреба у саморозвитку. Колись вона закінчила сільськогосподарський технікум та здобула професію агронома. А згодом вступила до… університету культури! І це ще не все – вона отримала освіту в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії держуправління, таким чином Тетяна ще й  професійний управлінець. Але при цьому вона впевнено стверджує: “Я вчилася передусім для себе “.

Поділитись
Зараз читають