Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Заступника голови Білгород-Дністровської міськради підозрюють у розкраданні земель на узбережжі Дністровського лиману

13 Травня 2024 16:55
Наталя Іванова
Заступника голови Білгород-Дністровської міськради підозрюють у розкраданні земель на узбережжі Дністровського лиману

У незаконних оборутках із землею брали участь заступник голови Білгород-Дністровської міськради, його дружина, яка працювала директором приватного землевпорядного підприємства, посадовець та колишній депутат Мологівської сільради. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, директорка приватного землевпорядного підприємства розробила злочинну схему із заволодіння землями комунальної власності на узбережжі Дністровського лиману під виглядом їх безоплатної приватизації. 

Для втілення свого задуму вона залучила до справи свого чоловіка, який тоді був сертифікованим інженером-землевпорядником на їхній фірмі, а згодом був обраний депутатом Білгород-Дністровської міської ради і обійняв в ній одну із керівних посад. Потім до справи долучилися ще двоє чиновників з Мологівської сільради – депутат та спеціалістка із земельних питань.   

Як розповіли у поліції, учасники організованої групи за заздалегідь розподіленими ролями з червня 2020 року по квітень 2023 року підробляли офіційні документи на користь своїх родичів та знайомих про наявність на земельних ділянках, що належали громаді, неіснуючих житлових будинків та господарських споруд, зведених нібито ще до 1992 року. Це давало зловмисникам правові підстави безкоштовно передавати у власність своїм підставним особам землі.

Їх вони планували легалізувати та продати добросовісним покупцям. У такий спосіб підозрювані заволоділи 7 земельними ділянками площею понад 1,5 га на узбережжі Дністровського лиману, з яких 2 ділянки організаторка встигла продати.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру. Організаторці земельної схеми обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4,3 млн грн, а її чоловіку – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 4 млн гривень. Слідчі клопочуть щодо обрання запобіжного заходу стосовно ще двох учасників злочинної схеми. 

Слідство триває. На землі, отримані злочинним шляхом, накладено арешт. Усім фігурантам  загрожує до 12-ти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають