Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Замість жуйок канабіс: іноземець намагався провезти контрабанду з Молдови в Україну

19 Травня 2023 14:30
Тетяна Манолова
Замість жуйок канабіс: іноземець намагався провезти контрабанду з Молдови в Україну

У міжнародному пункті пропуску «Старокозаче – Тудора» під час здійснення огляду пасажирів рейсового автобуса Кишинів-Київ в особистих речах 30-річного іноземця виявили пластикову банка з-під жуйок. В ній знаходилось шість паперових згортків з небезпечним речовим засобом, обіг якого заборонено в Україні. Про це повідомляє Головне Управління Національної поліції в Одеській області.

Речовину поліцейські скерували на експертизу, а правопорушника затримали в процесуальному порядку.  Експрес-тест на нарковміст згортків був позитивним. Виявилося, що фігурант намагався завезти з-за кордону на територію України канабіс, який, згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», є особливо небезпечним наркотичним засобом. 

За наявністю достатньої доказової бази слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у контрабанді особливо небезпечних наркотичних засобів, тобто переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, що передбачено частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Відтак іноземцю загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають