Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

За останні два місяці на захист та утримання магістрального водопроводу в Ізмаїлі витратили понад 60 мільйонів гривень

25 Травня 2024 16:04
Анатолій Стоянов
За останні два місяці на захист та утримання магістрального водопроводу в Ізмаїлі витратили понад 60 мільйонів гривень

З кінця березня Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради Одеської області провело понад 40 тендерів на утримання зовнішніх мереж водопостачання та майже 20 на виконання робіт із захисту магістрального водопроводу. Скільки коштів на це витратили та хто виступив виконавцем, досліджувала “Махала”. 

Загалом роботи розподілилися за трьома типами, два з яких дешеві – утримання колодязів та відновлення покриття після ремонту водогону, та дорогий – роботи з захисту магістрального водопроводу. 

“Дорогих” тендерів станом на сьогодні оголошено 18. Основними підрядниками виступили місцеві підприємці –  вже відоме нам “СМУ-56”, якому нещодавно віддали роботи з експлуатаційного утримання на 10 мільйонів гривень, та ПП “Роднік”, керівником якої є депутат Ізмаїльської міської ради Ігор Дехтярьов. Лише один тендер вибивається з загальної картини, адже його виграло ТОВ “Євродор”, яке зараз також зайняте ремонтом доріг у місті Ізмаїл на суму понад 37 мільйонів гривень. Ще один тільки оголосили, тому підрядника поки не визначили. 

Більшість тендерів, а саме 12 штук, дісталася компанії СМУ. За 24 млн 94 тисячі підрядник проводив ремонти по вулицям Телеграфна, Семінарська, Героїв Азовсталі, Хотинська, Авраамівська, Миколаївська, Комерційна та Героїв Ізмаїла. На деяких вулицях ремонтувалося 2-3 ділянки, на кожну з яких оголошувався окремий тендер. 

Компанії ПП “Роднік” дісталося чотири тендери на роботи із захисту магістрального водопроводу по вулицям Героїв Азовсталі, Комерційна та на двох ділянках вулиці Дунайська. Загальна сума цих закупівель склала 9,1 млн.

Той факт, що місцевому депутату віддають багатомільйонні тендери, не раз озвучувався у ЗМІ. Лише за 2023 рік компанія була “зіркою” семи журналістських розслідувань, адже “Родніку” віддавали тендери з ремонту будинків, що постраждали від дронових атак, ремонти доріг, облаштування дорожніх знаків та багатомільйонний тендер на ремонт лабораторії у міській поліклініці. 

Згідно з даних сайту Youcontrol, саме 2023 рік став для компанії найбільш прибутковим, адже вона заробила 85,8 млн гривень. Для порівняння, у 2021 році, ще до війни, дохід компанії склав вдвічі менше – 41 млн. У 2024 році компанія вже встигла заробити понад 18 млн гривень, а її основним замовником є Ізмаїльська міська рада. 

Найдорожчий тендер вартістю 23 597 262 гривень забрала Одеська компанія “Евродор”. Компанія тісно співпрацює зі Службою автомобільних доріг Одеської області, часто виграє тендери на ремонти доріг обласного значення. Наразі вона займається ремонтом Болградського шосе у місті Ізмаїл. 

Ще один аналогічний тендер з захисту водопроводу по вул. Тульчианівська вартістю 3 282 976 гривень оголосили 23 травня, тому підрядника поки не визначили. 

“Дешеві” тендери поділили між собою два підрядники – “ІЗМАЇЛАГРОШЛЯХБУД” та ПП “Роднік”. 

Компанія “ІЗМАЇЛАГРОШЛЯХБУД” виграла 7 тендерів на відновлення покриття на суму 351 589 грн, та 5 тендерів на утримання колодязів на суму 67 758 грн. ПП “Роднік” виграло 28 тендерів на утримання колодязів інженерних мереж на загальну суму 589 тис грн. 

Сума витрат на утримання та захист міського водопроводу вже перевалила за 60 мільйонів, і це не кінець, адже щодня міська рада оголошує нові тендери й усі вони недешеві. 

Поділитись
Зараз читають