Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З початку року громади Ізмаїльського району намагалися провести недоречні тендери на 11 млн грн

17 Серпня 2024 15:00
Ганна Ковальова
З початку року громади Ізмаїльського району намагалися провести недоречні тендери на 11 млн грн

Днями в Ізмаїльській районній військовій адміністрації відбулася нарада з питань «Прозорості і підзвітності». На ній присутні розглянули на предмет доречності та доцільності публічні закупівлі на суму понад 50 тис. грн за період з 27 липня по 12 серпня поточного року. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

В ОДА повідомили, що за звітний період було оголошено п’ятдесят шість лотів на загальну суму близько 21,5 млн грн. З них 6 тендерів на загальну суму 415,5 тис. грн — у Ренійській територіальній громаді, 25 на 13,6 млн грн — в Ізмаїльській, 2 на 939 тис. грн — у Суворовській, 4 на 352,3 тис. грн — у Вилківській, 14 на 4,6 млн грн — у Кілійській, 5 на 1,6 млн грн — у Саф’янівській.

“Після детального розгляду оголошених лотів керівництвом Ізмаїльської РДА було рекомендовано територіальній громаді переглянути доречність оголошеної закупівлі на суму 462 149 тис. грн. Питання використання коштів державного та місцевого бюджетів органами виконавчої влади та місцевого самоврядування є ключовим в умовах воєнного стану. Адже в пріоритеті допомога ЗСУ”, – зазначили в ОДА.

Загалом з початку 2024 року в Ізмаїльському районі скасовано договори на закупівлі, що були визнані недоцільними, близько на 11 млн грн. Ці гроші направлені на допомогу Збройним Силам України. Загалом на допомогу ЗСУ, завдяки плідній співпраці територіальних громад, з початку 2024 року було перераховано 67,6 з передбачених 108,6 млн грн.

Зазначимо, нещодавно Одеська ОВА повідомила про результат роботи робочої групи “Прозорість та підзвітність” в Болградському районі. Минулого місяця у тендерній документації Болградської та Теплицької громад були знайдені ознаки завищення цін.

Нагадаємо, робоча група “Прозорість та підзвітність” створена в Одеській ОВА в жовтні 2023 року. Результатом діяльності групи є скасовані тендери: так, наприклад, в листопаді на Одещині скасовано недоречних тендерів майже на 13 мільйонів гривень, а у грудні робоча група скасувала тендерів на більше ніж 63 мільйони гривень.

Головне фото: Андрій Абрамченко

Поділитись
Зараз читають